• De Omgeving

  Landgoed Landarbeid's historische landgoed is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw.
  Lees meer..
 • De Schuur

  Het vierpersoons vakantiehuis ‘De Schuur’ diende vroeger als keuken voor de jongeren die het land bewerkten. Later werd het verbouwd en diende het als paardenstal en schuur.
  Lees meer..
 • De Tolboom

  Het vijfpersoons vakantiehuis ‘De Tolboom’ stamt uit 1917. Zowel buiten- als binnenkant is zoveel mogelijk in de originele staat gelaten. Gasten noemen dit huisje vaak een ‘Hans en Grietje’-huis.
  Lees meer..
 • 1
 • 2
 • 3

Het Drentse en Friese land biedt vele fiets- en wandelmogelijkheden. Daarnaast is er nog veel meer te beleven. Of u nu op zoek bent naar natuur, cultuur of historie, u vindt het in de nabije omgeving van het landgoed. Hieronder enkele van de mogelijkheden.

Het landgoed Landarbeid ligt in het Drents-Friese Wold. Dit Nationaal Park is één van de grootste natuurgebieden van Nederland en ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland. Het gebied is ruim 6000 hectare groot en omvat bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Meer informatie vindt u hier.

Aangrenzend aan het landgoed ligt het Doldersummerveld. Dit is één van de weinige echte grote heidevelden in Nederland. De Stichting Het Drentse Landschap heeft dit veld sinds 1967 onder haar beheer en legde in de loop van de jaren wandelroutes door het veld aan. Meer informatie vindt u op de website van Het Drents Landschap.

De wat grotere dorpen Diever (8,3 kilometer) en Vledder (7,5 kilometer) liggen op fietsafstand van het landgoed. Op 35 kilometer ligt Assen, met onder meer het Drents Museum, subtropisch zwembad De Bonte Wever. Verder zijn Friese plaatsen als Appelscha, Heerenveen en Sneek gemakkelijk met de auto te bereiken.

Van groot belang voor de ontwikkeling van het gebied waar het landgoed ligt is de Maatschappij van Weldadigheid. Opgericht in 1818 met als doel de uitvoering van een sociaal experiment met de oprichting van een ‘proefkolonie’. Hier moeten verpauperde landgenoten een nieuwe basis van bestaan worden geboden. Klik hier voor meer informatie.

Arrangementenburo Grenzeloos biedt compleet verzorgde dagjes uit in Drenthe, Friesland en de kop van Overijssel. Plattelandsuitjes, cultuur in drenths friesche wold. Klik hier voor meer informatie.